U Novom Brdu počela izgradnja osam kuća za povratnike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2020, 18:24

U Novom Brdu počela izgradnja osam kuća za povratnike

U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike.

Reč je o kućama od Izgradnja 55, 62 i 95 kvadrata a koje su namenjene povratničkim porodicama u okviru programa "Povratak i reintegracija (EU-RRK) faza 5", koji finansira Kancelarija Evropske unije na Kosovu, sufinansira Ministarstvo za zajednice i povratak, a sprovodi Međunarodna organizacije za migracije (IOM), navodi se u saopštenju Ministarstva za zajednice I povratak.

Porodice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kojima se kuće grade kažu da je ovo veliki dan za njih, jer njihov san da se vrate i žive na Kosovu postaje stvarnost.

Polaganju kamena temeljca za osam kuća prisustvovali su zamenica ministra za zajednice i povratak Alma Duši Kabaši i gradonačelnik Novog Brda, Svetislav Ivanović.

Porodice povratnika zahvalile su resornom ministarstvu i ministru Daliboru Jevtiću što su omogućili povratak raseljenih na svoja ognjišta.

"Drago mi je što ljudi osećaju slobodu i žele da se vrate, a misija ministarstva je da to i ostvari", istakla je zamenica ministra Kabaši.

Ivanović je zahvalio Evropskoj uniji, Ministarstvu za zajednice i povratak, ministru Jevtiću i njegovoj zamenici Almi Duši Kabaši što imaju razumevanja za sve građane i što uvek izlaze u susret njihovim potrebama.

Kuće povratničkim porodicama u opštini Novo Brdo gradiće se u selima Manišince, Bušince, Gornje Kusce, Jasenovik i Carevce.

Projekat "Povratak i reintegracija (EU-RRK) faza 5" ralizuje se u 12 opština na Kosovu: Gračanici, Kosovu Polju, Đakovici, Novom Brdu, Obiliću, Orahovcu, Prizrenu, Peći Istoku, Kamenici, Klini i Štrpcu.

Krajem marta ove godine na elektronskoj sednici Upravnog odbora projekta odobrena je izgradnja 62 kuće, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Novom Brdu počela izgradnja osam kuća za povratnike

Izvor: JUGpress.com, 28.Maj.2020

NOVO BRDO..U opštini Novo Brdo danas je počela izgradnja osam porodičnih kuća za povratnike...Izgranja kuća površina 55, 62 i 95 kvadratnih metra povratničkim porodicama, realizuje se u okviru programa „Povratak i reintegracija (EU-RRK) faza 5“, koji finansira Kancelarija Evrospke unije na...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.