U Novom Bečeju proglasiti stanje elementarne nepogode

Izvor: Press, 02.Avg.2017, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Novom Bečeju proglasiti stanje elementarne nepogode

Odbornici LSV u Skupštini opštine Novi Bečej zahtevaju od lokalne samouprave da traži od republičkih organa proglašenje elementarne nepogode nastale usled suše.
Foto:B92.net
Kako se navodi u saopštenju LSV, na teritoriji opštine Novi Bečej palo je oko 80 litara kiše po kvadratnom metru, što je oko 10 puta manje od proseka.
Poljoprivredne kulture su pretrpele ogromnu štetu tako >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da će prinosi biti minimalni, navodi se u saopštenju.

Takođe su predložene i mere za ublažavanja posledica koje se odnose na poljoprivrednike.

O toj temi nije raspravljano na Skupštini opštine Novi Bečej jer je sednica prekinuta zbog nedostatka kvoruma, a predsednik odborničke grupe LSV u Novom Bečeju Saša Šućurović je rekao da su zbog toga podneli zahtev da se sazove vanredna sednica SO Novi Bečej.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.