Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Dec.2015, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Njemčkoj uhapšen jedan ekstremista

Jedan od najpoznatijih islamskih ektremista u Njemačkoj uhapšen je zbog podrške stranoj terorističkoj organizaciji, objavio je AP.

Savezno tužilaštvo saopštilo je da je Sven Lau uhapšen danas na zapadu zemalja.

On je osumnjičen po četiri tačke za podršku grupi "Džaiš al-Muhadžirin val-Ansar", koju su SAD prošle godine stavile na listu terorističkih organizacija.

Njemačko tužilaštvo saopštilo je da je 35-godišnji Lau bio kontakt za ekstremiste >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << koji žele da se bore za ovu grupu u Siriji, prenio je AP.

On je, takođe, osumnjičen da je pružio finansijsku i materijalnu pomoć grupi.

Lau, koji je primio islam, pojavio se u javnosti prošle godine nakon pokušaja da formira "šerijatsku policiju" u gradu Vupertal u cilju primjene stroge interpretacije islama.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Nemačkoj uhapšen islamski ekstremista

Izvor: Blic, 15.Dec.2015

Jedan od najpoznatijih islamskih ektremista u Nemačkoj uhapšen je zbog podrške stranoj terorističkoj organizaciji.

Nastavak na Blic...

Uhapšen vođa šerijatske policije

Izvor: Vesti-online.com, 16.Dec.2015, 09:31

Juče ujutru je u nemačkom gradu Menhengladbahu uhapšen vehabijski propovednik i vođa tzv. šerijatske policije Sven Lau (35), pod optužbom da je u četiri navrata pružao pomoć terorističkoj organizaciji Džaiš al-Muhadžirin val-Ansar (Jamva) u Siriji, koja služi Islamskoj državi, saznaje...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.