U Nišu: Manji broj hospitalizovanih,ali ne i teških slučajeva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2021, 16:54

U Nišu: Manji broj hospitalizovanih,ali ne i teških slučajeva

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Niš, prof. dr Zoran Perišić izjavio je danas da postoji stabilan trend smanjenja broja hospitalizovanih, ali da nema smanjenja broja teških slučajeva, i da je trenutno više od 30 pacijenata.

On je dodao da se u novom delu KC Niš trenutno leči 210 pacijenata, na Infektivnoj 47, dok je devetoro dece na pedijatriji.

Dodao je da se u kovid bolnici u Kruševcu nalazi 170 pacijenata, dok su kapaciteti prazniji nego što su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bili pre nekog vremena.

"Bez obzira na te brojke koje su bolje, juče je svega sedam pacijenata manje nego prekjuče i juče je bilo preko 15 prijema. Nije vreme za opuštanje drago mi je da je krizni štab zadržao mere, molim sve građane da budu pažljivi tokom praznika", kaže Perišić.

Trenutno su hospitalizovani pacijenti sa teškom kliničkom slikom koja se može pogoršati dodatno iz sata u sat, upozorava on.

Inače, U Nišu je organizovana vakcinacija građana koji su označeni kao rizični za primanje vakcine, i uz sve mere, u prethodne tri nedelje vakcinisano je 360 takvih pacijenata.

"Iz saznanja da postoji veliki broj osoba koji iz straha zbog svojih hroničnih bolesti i alergija, odustaju od vakcinacije, mi smo prva ustanova koja je obezbedila njima vakcinaciju dajući vanredne termine i kompletnu logistiku uključujući i potencijalnu akciju lekarskih timova koji bi reagovali ukoliko dođe do najurgentnijih stanja", poručio je zamenik direktora UKC Niš, prof. dr Radmilo Janković.

On kaže da je akcija je prvobitno planirana za sve opštine koje spadaju pod KC Niš ali, zainteresovanih je bilo i iz Beograda i Vojvodine. Janković objašnjava da su svi građani koji su izrazili želju bili vakcinisani a da će i revakcinu primiti uz sve mere bezbednosti.

"Jako je važno da što pre steknemo imunitet kako bismo izbegli veliki broj smrtnih ishoda, da se klinički centar vrati svojoj inicijalnoj svrsi a to je da pruža vrhunsku medicinsku negu svima, ne samo kovid pacijentima" zaključio je Janković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.