U Nikolu Bojovića pucao plaćenik poznat kao Pit Bul

Izvor: Blic, 10.Avg.2013, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nikolu Bojovića pucao plaćenik poznat kao Pit Bul

PODGORICA - Nikolu Bojovića ubio je plaćenik pod nadimkom Pit Bul. On je posle zločina koji se dogodio 29. aprila u centru Beograda napustio Srbiju. Ubistvo brata Luke Bojovića, vođe novog zemunskog klana, platio je iz osvete Slobodan Šaranović (74) iz Danilovgrada, uz koga je osumnjičen i Ratko Koljenšić (36) iz Nikšića. Ubistvo Nikole Bojovića u Beogradu snimile kamere lokala u blizini mesta zločina

Ovi podaci, kako saznaje „Blic”, stoje u dokumentima koje je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbija poslala crnogorskom pravosuđu u zahtevu za ekstradiciju Šaranovića i Koljenšića, koji su u pritvoru u Spužu. U zahtevu za izručenje, srpska policija je poslala i snimak sa sigurnosne kamere jednog objekta u blizini mesta ubistva na kome se vidi kako Pit Bul puca u Bojovića. Ubica je imao i pokrivenu glavu.

Vanraspravno veće Višeg suda u Podgorici, na osnovu ovih dokumenata iz Beograda, tokom iduće sedmice izjasniće se da li su saglasni da crnogorski državljani Šaranović i Koljenšić budu izručeni.

Njihovi branioci juče su sudu dostavili svoje viđenje zahteva za ekstradiciju i kategorično se protive izručenju.

Nikola Bojović

Advokat Zoran Piperović, koji sa Danilom Mićovićem brani Šaranovića, kazao je za „Blic“ da traži da sud odbije izručenje njihovih klijenata i odmah im ukine pritvor.

- Srbija nije dostavila Crnoj Gori dokaze na osnovu kojih se može utvrditi postojanje sumnje da je neka osoba počinila delo za koje se traži njeno izručenje. Takvih dokaza nema ni u naredbi za spovrođenje istrage. Sve se bazira na antroploškim analizama i dokazima sa mesta zločina i video-zapisa sa sigurnosnih kamera - tvrdi Piperović, i podvlači da su ti dokazi apsolutno nepodobni.

Advokat Nikola Medojević, koji zastupa Koljenšića, takođe je kategoričan je da u dokumentima iz Beograda ne postoje dokazi za sumnju.

- Reč je o potpunoj procesnoj neozbiljnosti, što je zabrinjavajuće i ne može se apsolutno tretirati da je molba za izručenje podneta na pravno valjan način. Jedina ispravna odluka je da se izručenje ne odobri, a njom Crna Gora ne bi ničim provredila svoje ugovorene obaveze - smatra Medojević.

Njegov klijent je, kako kaže, potpuno zalutao u ovu priču i ničim ne pripada kriminalnom miljeu.

Privođenje Miloša Delibašića

"Pištolj mi je podmetnut"

Beograđanin Miloš Delibašić (29) koji je uhapšen u Budvi 16. jula u okviru istrage ubistva Miloša Vidakovića (29), ali do danas nije zvanično i osumnjičen za taj zločin ispred zidina Starog grada 2. jula, juče je na suđenju u Osnovnom sudu u Kotoru, gde mu se sudi zbog nelegalnog posedovanja oružja, tvrdio da mu je pištolj u njegovom rancu podmetnula policija. Delibašić, za koga se sumnja da je po nalogu Šaranovića za 15.000 evra organizovao ubistvo Nikole Bojovića, tvrdi da nije učestvovao u tom zločinu jer je četiri dana ranije izašao iz zatvora.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Nikolu Bojovića pucao plaćenik poznat kao Pit Bul

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Avg.2013

Nikolu Bojovića ubio je plaćenik pod nadimkom Pit Bul, prenose agencije. On je posle zločina koji se dogodio 29. aprila u centru Beograda napustio Srbiju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

U Nikolu Bojovića pucao plaćenik Pit Bul

Izvor: Blic, 10.Avg.2013

PODGORICA - Nikolu Bojovića ubio je plaćenik pod nadimkom Pit Bul. On je posle zločina koji se dogodio 29. aprila u centru Beograda napustio Srbiju. Ubistvo brata Luke Bojovića, vođe novog zemunskog klana, platio je iz osvete Slobodan Šaranović (74) iz Danilovgrada, uz koga je osumnjičen i Ratko...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.