U Nigeriji vanredno stanje

Izvor: S media, 31.Dec.2011, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nigeriji vanredno stanje

Predsednik Nigerije Gudlak Džonatan proglasio je danas vanredno stanje u severnom delu zemlje, zbog sukoba koje su izazvali islamisti, i najavio da će u tim oblastima zatvoriti sve granice sa susednim zemljama.

"Proglašavam vanredno stanje u sledećim oblastima", rekao je Džonatan na državnoj televiziji, a zatim naveo regione u kojima je uvedena ta mera.

Crna Gora: Opozicija traži uvođenje vanrednog stanja

Nigerija: Eksplozija u crkvi za >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << vreme mise (VIDEO)

"Privremeno zatvaranje naših granica u područjima pogođenim nasiljem je samo privremena mera, uvedena zbog trenutne loše bezbednosne situacije i biće ukinuta čim se ona normalizuje", dodao je Džonatan, a prenosi Rojters.

Novo nasilje u Nigeriji usledio je nakon niza napada izvedenih u vreme Božića, koje je, kako se smatra, izvela islamistička sekta Boko Haram, i u kojima je ubijeno najmanje 49 ljudi.

Najveći broj žrtava tada je stradao ispred jedne katoličke crkve u blizini prestonice Abudže, a nakon ovih napada strahovalo se od odmazde pripadnika hrišćanske populacije.

Nigerija, najmnogoljudnija afrička zemlja, podeljena je na većinski muslimanski sever i hrišćanski jug.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.