U Nigeriji ubijeno 26 osoba u napadu oružanih grupa

Izvor: B92, 06.Feb.2019, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nigeriji ubijeno 26 osoba u napadu oružanih grupa

Oružani muškarci ubili su 26 osoba na severozapadu Nigerije, uporištu raznih kriminalnih grupa, saopštila je nigerijska policija.

"Ukupno 15 osoba, me đu kojima jedna žena", ubijeno je u koordinisanom napadu muškaraca na motorima koji su ubijali meštane u šest sela u zoni Mada, navela je policija.

Dodaje se da je 11 osoba stradalo u sličnim okolnostima u selu Batauna na području Bukujum.

Meštani smatraju da je u pitanju obračun izme đu uzgajivača >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i lokalnih kriminalnih grupa koji otimaju stoku.

Lokalne vlasti su navele da su policija i vojska uputile pojačane u sprečavanju daljeg nasilja.

To se nasilje se dešava dok se Nigerija priprema za predsedničke izbore, zakazane 16. februara, a na kojima se ponovo kandidovao aktuelni predsednik Muhamadu Buhari koji je kritikovan zbog nedovoljne bezbednosti u zemlji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.