U Nigeriji od kolere preminulo 14 osoba

Izvor: B92, 03.Sep.2017, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nigeriji od kolere preminulo 14 osoba

Na severoistoku Nigerije od kolere je preminulo 14 osoba, a žrtve su pretežno raseljena lica u prihvatnim centrima koji su pobegli zbog nasilja Boko harama.

Nigerijsko Ministarstvo zdravlja sapštilo je da je do 1. septembra umrlo 14 osoba i dodalo da je oko 180 zaraženo kolerom.

Kolera je veoma zarazna bolest od koje se može umreti za nekoliko sati, ako se ne ukaže lekarska pomoć. Simptomi su povraćanje, dijareja, grčevi u mišićima i opšta dehidracija organizma. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Obično se javlja u sredini gde su loši higijenski uslovi.

Majdaguri na severoistoku Nigerije najviše je pogođen kolerom zbog raseljenih lica koji beže od nasilja Boko harama.

U sukobu nigerijskih snaga i Boko harama od 2009. godine je stradalo oko 20.000 ljudi dok je 2,6 miliona napustilo svoje domove.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Nigeriji od kolere preminulo 14 osoba

Izvor: Beta, 03.Sep.2017

Na severoistoku Nigerije od kolere je preminulo 14 osoba, a žrtve su pretežno raseljena lica u prihvatnim centrima koji su pobegli zbog nasilja džihadističke grupe Boko haram.Nigerijsko Ministarstvo zdravlja sapštilo je da je do 1. septembra umrlo 14 osoba i dodalo da je oko 180 zaraženo kolerom.Kolera...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.