U Nacionalnoj akademiji Srbije za javnu upravu obučeno 3.500 službenika

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Nov.2018, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nacionalnoj akademiji Srbije za javnu upravu obučeno 3.500 službenika

Obuku u Nacionalnoj akademiji za javnu upravu do sada je prošlo 3.500 službenika, saopštilo je danas Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, posetio je tu ustanovu povodom godinu dana od usvajanja Zakona o Nacionalnoj akademiji za javnu upravu i ocenio je da je uveden red u stručno usavršavanje zaposlenih u javnoj upravi.

"Obezbeđuje se jednak pristup pravu na stručno usavršavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << više od 40.000 zaposlenih u organima državne uprave i službama vlade, opštinama i gradovima", rekao je Ružić.

Naglasio je da su službenici ključni za sprovođenje reformi i da je nepohodno da dobiju potrebna znanja i veštine kako bi mogli dobro da efikasno pružaju usluge građanima.

Vršilac dužnosti direktora Nacionalne akademije za javnu upravu Dražen Maravić je najavio da će do kraja godine biti donet program obuke za državnu upravu i lokalni nivo, koji će obuhvatiti više od 100 aktuelnih tema.

"Početkom iduće godine planiramo da počnemo sprovođenje onlajn-obuke, gde će neke od tema biti upravni postupak i održivi razvoj", najavio je Maravić.

On je rekao da je Nacionalna akademija za javnu upravu "motivisana idejom da Srbija po kvalitetu i stručnosti zaposlenih u javnom sektoru postane jednaka institucijama u regionu i Evropi" i naglasio da su "imperativ u radu akademije najviši standardi u pružanju usluga".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.