Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2016, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Mozambiku pronađen još jedan dio nestalog malezijskog aviona?

MAPUTO - Radnik hotela u Mozambiku Žan Vilžoen pronašao je na obali te afričke zemlje ostatak aviona i postoji mogućnost da je riječ o dijelu nestalog putničkog aviona "Malezija erlajnz".

"Pronašao sam dio ispred zgrade pod nazivom `Linga Linga Lodž`. Trouglastog je oblika i prečnika 1,2 metra sa 1,2 metra i sve ukazuje na to da je duže vremena bilo u okeanu", kazao je Vilžoen u provinciji Inhambane na jugu Mozambika.

On je istakao da je predmet crveno bijeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sa naljepnicama na kojima su čitljivi brojevi. Predmet je predat policiji.

Predstavnici administracije civilne avijacije u Maputu saopštili su da su dobili informaciju o pronađenom dijelu aviona ali da im predmet još nije dostavljen.

Australija, koja predvodi potragu za letjelicom nestalom 2014. godine sa 239 putnika i članova posade, utvrdila je da je skoro sigurno da je pet ostataka aviona pronađenih u Mozambiku, Južnoafričkoj Republici i Mauricijusu sa nestalog aviona.

Avion "Boing 777" nestao je sa radarskih ekrana 8. marta 2014. godine na letu iz Kuala Lumpura ka Pekingu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.