Izvor: Nezavisne Novine, 22.Mar.2018, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Mlinaricama proglašeno vanredno stanje, nepristupačan teren otežava sanaciju

KOZARSKA DUBICA - Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić, koji rukovodi opštinskim Kriznim štabom, proglasio je večeras vanredno stanje na savskom nasipu u mjestu Mlinarice, gdje zbog odrona dijela nasipa prijeti opasnost da se rijeka Sava izlije na područje dubičke ravni.

Reljić je precizirao da je teren nepristupačan i da, uprkos angažmanu mehanizacije, nije moguće pristupiti ugroženom području, te zbog toga apelovao da se stanovništvo uključi i pomogne >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u odbrani tog područja od poplava.

"Mi smo krenuli čamcima do tog terena, punimo vreće pijeskom i pravimo zečiji nasip kako bismo spriječili vodu da plavi. Molim građane koji su u mogućnosti da se odazovu i da zajedno spriječimo plavljenje područja", rekao je Reljić.

Ranije večeras potvrđeno je da je u mjestu Mlinarice, na području opštine Kozarska Dubica, došlo do odrona dijela savskog nasipa, te da je riječ o ozbiljnom oštećenju koje zahtijeva hitno djelovanje.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I dalje traje borba sa klizištem u Mlinaricama, apel građanima da pomognu

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Mar.2018, 11:25

KOZARSKA DUBICA - Vanredno stanje u mjestu Mlinarice još uvijek je na snazi, gdje Sava prijeti da se izlije nakon odrona dijela nasipa čija se sanacija odvija otežano zbog nepristupačnog terena...Načelnik Kozarske Dubice Radenko Reljić apelovao je na svo radno sposobno stanovništvo te opštine,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Dodik u Mlinaricama: Prošla opasnost od probijanja nasipa

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Mar.2018

KOZARSKA DUBICA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio je danas kritičnu tačku savskog nasipa u Mlinaricama kod Kozarske Dubice, gdje je konstatovao da je prošla opasnost od probijanja tog dijela nasipa..."Opasnost od probijanja nasipa je prošla. Ovdje je na radovima angažovano lokalno...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.