Izvor: B92, 16.Feb.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Mitrovici napeto - u Gnjilanu ubijena Srpkinja

"U protekla 24 sata u Kosovskoj Mitrovici nije bilo incidenata - oko Ibarskog mosta se sa severne strane okupilo oko 200 Srba koji su mirno protestovali, kao i oko 300 Albanaca sa juzne strane. Policijski cas je jos na snazi", izjavio je na konferenciji za stampu portparol KFOR-a Filip Hening, javlja za B2-92 novinar pristinskog radija "Kontakt", Natasa Savovic.

Poslednje informacije iz Kosovske Mitrovice, medjutim, kazu da su se dve jake eksplozije cule kasno popodne na ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podrucju, ali o njihovim poreklu jos nema zvanicnih informacija. Prva detonacija cula se iz pravca Bosnjacke mahale, naselja u severnom delu grada, koji je nastanjen uglavnom Srbima. To naselje nalazi se na samoj obali reke Ibar, koja deli Mitrovicu na dva dela. Nesto kasnije cula se druga detonacija, iz pravca naselja Tamnik, u juznom delu grada. Eksplozije su izazvale uznemirenje medju Srbima, a oko 100 njih je izaslo na severnu stranu mosta na Ibru.

U selu pored Gnjilana UNMIK policija i KFOR su reagovali na pucnjavu koja je dolazila iz jedne srpske kuce, u kojoj je potom nadjena ubijena jedna sezdesetogodisnja Srpkinja. U Orahovcu je izazvan pozar u jednoj srpskoj kuci molotovljevim koktelom koji je bacen od strane nepoznatih napadaca - povredjenih u ovom incidentu nema, a istragu sprovodi UNMIK policija. U Prizrenu su u utorak odrzane mirne demonstracije Albanaca. Oko 7.500 ljudi zahtevalo je oslobadjanje svojih sunarodnika iz zatvora u Srbiji.

A, u sredu je u zgradi UNMIK-a u Pristini Privremeno administrativno vece Kosova i Metohije odrzalo sastanak na kome je izabralo komisiju za predstojece izbore. Na sastanku je bilo reci i o registracija politickih partija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.