U Minsku uhapšena 2 ruska novinara zbog javnog pijančenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2020, 09:01

U Minsku uhapšena 2 ruska novinara "zbog javnog pijančenja"

Istražni komitet beloruskog tužilaštva saopštio je danas da su ruski novinari Artijom Važenkov i Igor Rogov privedeni kao osumnjičeni u slučaju "masovnih nemira", saopštila je beloruska državna agencija, prenosi TAS.

"Ovi građani su pritvoreni jutros u 2.00 sata u vidno alkoholisanom stanju. Za sada, oni su osumnjičeni u krivičnom postupku koji je pokrenuo Istražni komitet u Minsku u skladu sa krivičnim zakonom", navodi se u saopštenju komiteta.

Ambasador >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ruske Federacije Dmitrij Mezencev izjavio je da će dvojica ruskih novinara biti puštena iz pritvora čim bude okončana redovna zakonska procedura.

Nemiri su izbili nakon nedeljnih predsedničkih izbora zbog nezadovoljstva dela građana zbog navodno "nameštenih predsedničkih izbora i izborne krađe".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beloruska policija uhapsila navodne koordinatore protesta

Izvor: B92, 12.Avg.2020

Beloruska policija je danas uhapsila u Minsku navodne koordinatore masovnih protesta...Jedan od uhapšenih, koji je navodno koordinisao aktivnosti trojice svojih podređenih, odseo je u hotelu Belorusija, a kod drugog uhapšenog navodno je pronađen novac koji je bio namenjen demonstrantima, izvestila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.