U Malagi uhapšeno četvoro osumnjičenih članova hrvatsko-srpsko-italijanske bande

Izvor: Beta, 23.Apr.2023, 12:09

U Malagi uhapšeno četvoro osumnjičenih članova hrvatsko-srpsko-italijanske bande

Španska policija uhapsila je u Malagi četiri osobe osumnjičene da pripadaju putujućujoj hrvatsko-srpsko-italijanskoj bandi, koje se terete za pljačke ili pokušaje pljački 15 stanova, prenela je danas Hina.U Malagi, na jugu Španije tokom uskršnjih praznika kada mnogi odlaze iz svojih stanova, zabeležena je serija pokušaja pljački pri čemu su provalnici obijali brave, a policija je za to osumnjičila dve žene i dva muškarca, smeštene u jednom hostelu.Žene su obijale brave i ulazile u stanove, a muškarci pazili da netko pritom ne naiđe, saopštila je policija.Te četiri neimenovane osobe policija je uhapsila u hostelu i kod njih pronašla alat za obijanje brava i nakit, novac u gotovini i parfeme za koje vjeruje da su ukradeni.Osumnjičene osobe izvedene su pred istražnog sudiju.Španija je već godinama na udaru bandi koje tamošnja policija često naziva "porodičnim klanovima", a njihovi pripadnici imaju hrvatske, srpske i italijanske dokumente."Stalno se premeštaju iz jednog dela zemlje na drugi, a onde ne borave dugo, što otežava njihovo pronalaženje i privođenje. U tom kratkom vremenu dok su u nekom gradu nastoje da odnesu što veći plijen", izvestila je policija.Policija je dodala da opljačkani plen prebacuje šef bande u zemlje iz kojih dolaze, odnosno iz kojih su poreklom.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRPSKO-HRVATSKO-ITALIJANSKA BANDA PLJAČKALA U ŠPANIJI Za Uskrs uleteli u 15 stanova, svako od članova imao svoju ulogu

Izvor: Blic, 23.Apr.2023

U južnom španskom gradu Malagi uhapšeno je četvoro ljudi pod sumnjom da su opljačkali ili pokušali da opljačkaju 15 stanova i da pripadaju putujućoj hrvatsko-srpsko-italijanskoj bandi, saopštila je danas španska policija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.