Izvor: Nezavisne Novine, 13.Maj.2017, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Madridu protest protiv borbi bikova

MADRID - Više hiljada aktivista za prava životinja protestovalo je danas u Madridu zahtevajući da se prekine duga tradicija borbi bikova u Španiji.

Demonstranti su prošetali centrom španske prestonice, a nekoliko grupa aktivista imalo je jedinstvenu poruku: "Borba bikova je nasilje i možete da ga spriječite", prenosi AP.

Prema rečima aktivista, borbe bikova su najdrastičniji oblik okrutnog ponašanja prema životinjama koje se na kraju probodu u srce.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
Demonstranti su takođe zahtjevali promjenu zakona po kojim bi okrutnost prema životinjama bila predmet krivičnog zakonika Španije.

Španska tradicija borbi bikova ušla je u kulturno nasijljeđe zemlje zakonom usvojenim 2013. godine.

Gradonačelnica Madrida Manuela Karmena nije zabranila borbe bikova, ali je ukinula godišnje subvencije za njihovu promociju.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.