U METRO HoReCa centru održan Cookathon – kulinarski maraton održive i zdrave ishrane

Izvor: Beta OMS, 25.Okt.2019, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U METRO HoReCa centru održan Cookathon – kulinarski maraton održive i zdrave ishrane

Kulinarski maraton ”Cookathon” održan je kao završni događaj trogodišnjeg projekta ”Hrana sutrašnjice” (Food for Tomorrow) Švedskog instituta i ambasade Švedske Srbiji, u saradnji sa Metro HoReCa centrom u Beogradu.U takmičenju u kuvanju učestvovalo je šest tročlanih ekipa koje su činili po jedan kuvar, jedan bloger posvećen pripremanju hrane i jedan učenik kuvarske škole.Projekat približava i objašnjava ciljeve održivog razvoja kroz hranu, svima  važnu i blisku. Zadatak je bio da od sezonskih i lokalnih namirnica pripreme po dva  jela kojim prikazuju neke od ciljeva Agende 2030 Ujedinjenih nacija.”Namera nam je bila da kroz ”Hranu sutrašnjice” ukažemo na važnost održive hrane i njenog značaja, kako za zdravlje svakog pojedinca, tako i za očuvanje planete. Tokom tri godine ambasada je sarađivala sa Švedskim institutom u nameri da se ideja o zdravom pripremanju hrane proširi i u Srbiji i u regionu. Uspeli smo da probudimo ekološku svest u pripremi hrane u Srbiji, koja je poznata po svojoj hrani”, rekao je zamenik ambasadora Švedske Juakim Vern.Menadžerka projekta ”Hrana sutrašnjice” Birgita Tenander iz Švedskog instituta kaže da je namera bila da se ljudi inspirišu da proizvodnji i konzumaciji hrane pristupe na ekološki održiv način, sa izgrađenom svešću o tome koja se količina hrane baci tokom ...

Nastavak na Beta OMS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta OMS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta OMS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.