U Lukavacu uhapšen britansko-indijski milijarder zbog nezakonitog izvlačenja novca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2019, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Lukavacu uhapšen britansko-indijski milijarder zbog nezakonitog izvlačenja novca

Britansko-indijski milijarder Pramod Mital danas je uhapšen u Lukavcu, potvrđeno je za Klix.ba iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK).

Navodi se da je Mital predsednik Nadzornog odbora "Global Ispat Koksne Industrije Lukavac" (GIKIL) i trenutno se nalazi u ovom gradu.

Prema nezvaničnim informacijama, Mital je uhapšen zbog osnovane sumnje na nezakonito izvlačenje novca iz GIKIL, a koji je potom završavao na tajnim računima u Londonu.

Sarajevski portal >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << javlja da se na području Lukavca vrši pretres prostorija koje je koristio Mital, kao i prostorija unutar GIKIL.

Iz pres službe Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK kazali su da službenici Odeljenja za borbu protiv privrednog kriminala i korupciju u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom Tuzla, a po naredbi Kantonalnog suda u Tuzli, preduzimaju istražne radnje u GIKIL.

Kako saznaje ovaj portal, u krugu preduzeća se pored inspektora MUP TK nalaze i članovi istražnog tima Tužilaštva TK, kao i advokati koji zastupaju GIKIL.

Pramod Mital je mlađi brat "kralja čelika" Lakšmija Mitala, prvog čoveka "ArselorMitala" sa sedištem u Londonu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Milijarder uhapšen u BiH, osumnjičen za malverzacije

Izvor: Radio 021, 23.Jul.2019

Britansko-indijski milijarder Pramod Mital danas je uhapšen u Lukavcu, potvrđeno je iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK)...Mital je predsednik Nadzornog odbora "Global ispat koksne industrije Lukavac" (GIKIL)...Prema nezvaničnim informacijama, uhapšen je zbog sumnje za nezakonito izvlačenje novca...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.