U Libanu posle ljudskog lanca demonstranti vozilima hermetički zatvaraju saobraćajnice

Izvor: Beta, 28.Okt.2019, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Libanu posle ljudskog lanca demonstranti vozilima hermetički zatvaraju saobraćajnice

Demonstranti u Libanu danas su dodatno ojačali blokade na prilazima Bejrutu sa desetinama vozila na sredini ulica pored barikada prisutnih više od deset dana, prenosi izveštač Frans presa.Dodatna radikalizacija protesta dešava se dan posle spektakularnog pokazivanja jedinstva kada su demonstranti formirali ljudski lanac dug 170 kilometara duž sredozemne obale zemlje od severa do juga i tako pokazali rešenost da neće odustati.Demonstranti od 17. oktobra traže odlazak sadašnjih političkih vlasti, koje se smatraju potpuno  nesposobnim i korumpiranim.Brojne političke vodje pozivaju na uklanjanje barikada da bi se omogućio nastavak redovnih aktivnosti, ali su društvene mreže preplavljene pozivima na njihovo jačanje. Jutros je na više mesta autoput duž obale izmedju Bejruta i Tripolija, velikog grada na severu, bio "hermetički" zatvoren desetinama vozila postavljenim popreko na putu. Blokade su prijavljene takodje na delu autoputa koji povezuje glavni grad sa jugom zemlje. Protesti su danas ušli u 12. dan, a izlaz nije ni na vidiku. Vojska koja je izašla u nekim sektorima za sada je ostala neutralna.Bes je eksplodirao posle objave novog poreza na pozive Vocapa (WhatsApp) i iako je porez brzo ukinut to nije sprečilo da bes zahvati celu zemlju.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

U Libanu posle ljudskog lanca demonstranti vozilima hermetički zatvaraju saobraćajnice

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Okt.2019

Demonstranti u Libanu danas su dodatno ojačali blokade na prilazima Bejrutu sa desetinama vozila na sredini ulica pored barikada prisutnih više od deset dana, prenosi izveštač Frans presa...Dodatna radikalizacija protesta dešava se dan posle spektakularnog pokazivanja jedinstva kada su demonstranti...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.