U LOZNICI ISUŠENE 102 KUĆE

Izvor: Kurir, 13.Jan.2011, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U LOZNICI ISUŠENE 102 KUĆE

LOZNICA - Do sada su posebnim mašinama isušene 102 porodične kuće na priobalnom području Drine u lozničkom kraju, koji je početkom decembra bio zahvaćen nezapamćenom poplavom, a taj posao bi u celini trebalo da bude završen za desetak dana.

Pomoćnik gradonačelnika Loznice Marinko Nikolić rekao je da se isušivanje sa 15 posebnih mašina, koje je uputio Crveni krst Srbije, redovno obavlja, prema ranije komisijski utvrđenoj listi, prvenstveno u domaćinstvima sa malom decom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << starima i bolesnima.

Nikolić je kazao da su na taj način do sada isušene 102 porodične kuće i naglasio da će se posao, prema ranije utvrđenom redosledu, obavljati sve dok i poslednja kuća ne bude isušena, što bi, kako je planirano, u potpunosti trebalo da se završi za desetak dana.

- U jednoj stambenoj kući mašina je neprekidno u radu prosečno 48 sati, dok na trajanje isušivanja objekta na taj način odlučujuće utiču veličina i stepen vlažnosti zidova i podova, a brže se obavlja ako se u prostorijama koriste i dodatni izvori toplote - objasnio je Nikolić.

- Porodice, koje su dobile po dve tone uglja na ime interventne pomoći, upotrebljavaju šporete i peći na čvrsto gorivo, nastojeći da i same što brže odstrane vlagu iz svojih domova, tako da se ukupan broj isušenih porodičnih kuća svakodnevno uvećava - rekao je Nikolić.

Početkom decembra, Drina je poplavila čitavo priobalno područje u lozničkom kraju i pod vodom je bilo oko 1.000 porodičnih kuća i vikendica, veliki broj privrednih i drugih objekata i 6.000 hektara zemljišta, a tada je evakuisano 126 porodica sa 505 članova.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.