U Kuršumliji 43 stepena, među najtoplijim gradovima i Niš i Negotin

Izvor: Blic, 15.Jul.2012, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kuršumliji 43 stepena, među najtoplijim gradovima i Niš i Negotin

Opština Kuršumlija ovih dana ruši temperaturne rekorde, a danas je termometar u samom centru tog grada, čiji je veći deo bez vode zbog pucanja cevi, pokazivao čak 43 stepena Celzijusova.

Lekari Doma zdravlja u tom gradu apeluju na sugrađane da bez preke potrebe od 10 do 18 sati ne izlaze napolje, a onima koji to moraju, savetuju stalno rashlađivanje i unošenje što više tečnosti.

Veći deo grada danas je bio bez vode za piće zbog pucanja cevi u naselju Veljkoviće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i za sada nije poznato kada će kvar biti otklonjen.

I mnoga prigradska naselja su od početka vrelih dana bez vode za piće a najugroženiji stanovnici se boje da bi zbog toga mogli da dobiju neku zaraznu bolest.

Zbog veoma visoke temperature, i gradski bazen je danas pun, mahom omladine, dok su ulice potpuno puste.

U Negotinu i Nišu je u podne izmereno 39 stepeni Celzijusa.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, živa u termometru u Beogradu je u 12 sati došla do 31. podeoka, kao i na Zlatiboru, dok je u Novom Sadu i Loznici izmereno 30 stepeni.

U Kragujevcu i Kraljevu bilo je 36 stepeni, u Prištini 37, a "najhladniji" su bili Kopaonik sa 28 i Palić sa 27 stepeni Celzijusa.

Povezane vesti: Spas od vrućina građani traže pored vode, brojne intervencije Hitne pomoći U SAD velika vrućina ne prestaje, umrle 23 osobe Večeras osveženje u Beogradu i širem delu Srbije, sutra do 37 stepeni Zbog vrućine beogradska Hitna pomoć intervenisala 114 puta U Srbiji i danas veoma toplo

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.