U Kraljevu počelo TESTIRANJE NA VIRUS na lični zahtev građana: OVO je procedura koja se mora ispoštovati

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2020, 16:31

U Kraljevu počelo TESTIRANJE NA VIRUS na lični zahtev građana: OVO je procedura koja se mora ispoštovati

Građani rezultate mogu da preuzmu u u zgradi “Poliklinike” kraljevačkog Doma zdravlja narednog dana, posle 10 časova.

- Testiranje na prisustvo korona virusa na lični zahtev građana počelo je u petak, 22. maja, u Kovid ambulanti Doma zdravlja Kraljevo - saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Cena testiranja je 6.000 dinara, a kao dokaz o uplati građani mogu da donesu na uvid papirnu ili elektronsku uplatnicu. Dokaz može biti i elektronska uplatnica koju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << građanin ima na svom mobilnom telefonu ili tabletu.

Termin za testiranje može se zakazati na broj telefona 011/362 - 0000, a vreme čekanja na rezultat je 24 - 48 sati od uzimanja brisa.

Podsećanja radi, u Republici Srbiji je u protekla 24 sata testirano je 5.998 osoba, a registrovano je 105 novozaraženih od korona virusa ili 1,75 odsto.

Međutim, ono što najviše ohrabruje je činjenica da prvi put posle 59 dana, odnosno od 23. marta, nije bilo nijednog smrtnog slučaja.

Trenutno je širom Srbije hospitalizovano 744 pacijenata, njih 12 je na respiratorima, dok je od početka borbe protiv korone izlečeno 5.230 ljudi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.