Izvor: B92, 09.Maj.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Klokotu i dalje napeto

Kuce Randjela Pavica i Zarka Spasica u selu Klokot, kod Vitine, srusene su u noci izmedju ponedeljka i utorka u eksplozijama, izazvanim prethodnim miniranjem, javljaju srpski izvori iz istocnog Kosova. Kuce Pavica i Spasica se nalaze u delu sela prema susednom naselju Zitinje, koje je sada nastanjeno iskljucivo Albancima. Pavic i Spasic su poslednju noc, zbog ugrozene bezbednosti, proveli u kucama u centru Klokota.

Situacija u mestu Klokot u vitinskoj opstini, na putu Gnjilane-Urosevac, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jos uvek je veoma napeta zbog nedavnog ubistva jedne osobe srpske nacionalnosti, saopstio je Kfor, prenosi Beta. Telo Zivka Stolica iz Klokota pronadjeno je 5. maja kod Vitine, na istoku Kosova, dok su dva dana kasnije minirane kuce Randjela Pavica i Zarka Spasica. U znak protesta, Srbi su u nekoliko navrata blokirali magistralni put Urosevac-Gnjilane, a tokom poslednje blokade, u ponedeljak pre podne, u incidentu sa Albancima koji su pokusali da automobilom probiju blokadu, povredjene su dve osobe albanske nacionalnosti, kojima su pomoc ukazali pripadnici Kfora. U nizu incidenata koji su se u Klokotu dogodili od dolaska Kfora na Kosovo, ubijeno je sedam Srba, a vise ih je ranjeno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.