U Kliničkom centru Niš 15 dece na lečenju, kod šestoro potvrđen kovid

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2021, 11:16

U Kliničkom centru Niš 15 dece na lečenju, kod šestoro potvrđen kovid

U Nišu se epidemijska situacija polako smiruje, pa je broj novozaraženih sada ispod 100 dnevno, trostruko manje nego početkom meseca. Ipak, i dalje je veliki broj teško obolelih na bolničkom lečenju, njih 255, a u dečijoj kovid bolnici je i jedna beba.Trenutno u dečjoj kovid bolnici KC Niš ima 15 mališana koji se leče, a kod njih šestoro je prisustvo virusa potvrđeno.

Prof. dr Jelena Vojinović, imunolog kaže za RTS da je beba koja se leči od kovida dobro.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Od prvog marta prošle godine Dečja klinika je formirala dečju kovid bolnicu, odnosno Odeljenje za infekcije, prošlo više od 600 dece, kod više od 200 je dokazana infekcija", ističe Vojinovićeva.

Deca, navodi, po definiciji imaju drugačiji imunski odgovor u odnosu na odrasle.

"Ima respiratornih tegoba, ali ne u tolikoj meri", navodi Vojinovićeva.

Jedan dečak je još na respiratoru za koga kaže da odranije ima multisistemske probleme i da su uspeli da ga stabilizuju.

"U ovom trenutku ima četvoro novorođenčadi kod nas. Sva su dobro i stabilno", navela je Vojinovićeva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.