U Kikindi održan 18. Pozdrav proleću

Izvor: Blic, 26.Apr.2017, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kikindi održan 18. "Pozdrav proleću"

U organizaciji Kulturnog centra Kikinda, danas je u tom gradu 18. put održan "Pozdrav proleću" manifestacija koja promoviše likovno i muzičko stvaralaštvo, igru i kreativnost dece i njihovih pedagoga.

Program je osmišljen tako da mališani svake godine pokažu nešto novo. Tako su ovaj put sa svojim vaspitačima učestvovali u ekološkom defileu gradskim trgom. Maskirana deca želela su da ukažu na važnost čiste životne sredine, pa su u "Satu za ekologiju" prošetali od >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kulturnog centra do gradske kuće. Posle toga nastavljen je program u kojem su deca crtala, igrala, plesala, pevala, recitovala, a najmlađi su se takmičili u puzanju.

Manifestacija "Pozdrav proleću" nastala je 1999. godine, tokom NATO bombardovanja naše zemlje, kada su, prilikom spontanog druženja u tadašnjem Domu omladine, sadašnjem Kulturnom centru, odlučili da okupe decu i da im dan ispune kreativnim programima. Već sledeće godine program je preseljen na gradski trg, pa je manifestacija je postala masovnija i omogućila uključivanje većeg broja učesnika. Od tada je postala tradicionalna i evo dočekala punoletstvo.

Program, uz podršku Gradske uprave, organizuje Kulturni centar, a uz podršku sponzora.

Svake godine deo programa "Pozdrav proleću" jeste i takmičenje beba u brzom puzanju "Naj Kića". Ove godine mališani su puzali u tri grupe, a najbži je bio Nikola Ćirić, koji će uskoro proslaviti prvi rođendan. On je bio sprinter u puzanju i pažnju mu nisu odvlačili ni preglasna muzika sa razglasa, ni dozivanje roditelja, baka i deka koji su želeli da podstaknu mališane da pužu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.