U Kataloniji još 1.226 zaraženih koronavirusom

Izvor: B92, 18.Jul.2020, 19:45

U Kataloniji još 1.226 zaraženih koronavirusom

U Kataloniji u poslednja 24 sata zabeleženo još 1.226 slučajeva koronavirusa, u vreme kada zdravstveni zvaničnici pokušavaju da spreče dalje širenje virusa.

Prema navodima katalonskog Ministarstva zdravlja, samo u Barseloni potvrđeno je 349 slučajeva u poslednja 24 sata, a 849 je zabeleženo u širem gradskom području - severnim i južnim zdravstvenim regionima Barselone, prenosi BBC.

U petak su ponovo uvedena ograničenja kretanja, koja obuhvataju četiri miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ljudi u oblasti Barselone.

Ta ograničenja ne znače potpuno stavljanje u karantin Barselone, ali su vlasti pozvale građane da ostanu kod kuće narednih 15 dana.

U tom gradu zatvoreni su bioskopi, pozorišta i noćni klubovi, kao i okupljanja više od 10 osoba.

Na pitanje da li Francuska na severu planira da zatvori granicu, premijer te zemlje Žan Kasteks rekao je da prati situaciju "veoma pažljivo".

Prema podacima sajta Worldometers, 307.335 osoba je zaraženo korona virusom u Španiji, a 28.430 je preminulo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Kataloniji 1.226 zaraženih korona virusom

Izvor: Blic, 18.Jul.2020

U španskoj regiji Kataloniji u poslednja 24 sata zabeleženo još 1.226 slučajeva korona virusa, u vreme kada zdravstveni zvaničnici pokušavaju da spreče dalje širenje virusa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.