U Kasarnu Kozara vratila se jedinica iz Avganistana

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Dec.2015, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kasarnu "Kozara" vratila se jedinica iz Avganistana

BANJALUKA - U kasarnu Oružanih snaga BiH "Kozara" u Banjaluci vratila se jedinica od 45 pripadnika Šeste pješadijske brigade koji su proveli godinu dana u mirovnoj misiji u Avganistanu.Raport je predao komandant operativne komande Oružanih snaga BiH general-major Dragan Vuković.

Brigadni general Radovan Ilić rekao je da je jedinica obavljala poslove obezbjeđenja baze u Avganistanu sa koalicionim partnerima iz vojske SAD i da je svoj posao obavila profesionalno i odgovorno.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
"To je rezultat dobrih priprema i organizacije, odnosno obučavanja i osposobljavanja za ovakve vrste misija. Važno je da se jedinica vratila u punom brojnom stanju i da su svi njeni pripadnici živi i zdravi", rekao je general Ilić.

On je dodao da se u ovom vodu nalazilo nekoliko oficira i podoficira, dok je jedinica bila multinacionalnog karaktera, u skladu sa popunom Oružanih snaga.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.