Izvor: B92, 23.Dec.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U KOSOVSKOJ MITROVICI OTVORENA SVA BIRACKA MESTA

Koordinator Centra za slobodne izbore i demokratiju Zoran Vukadinovic u subotu je rekao je da su na podrucju kosovsko-mitrovickog okruga otvorena 124 biracka mesta. On je na konferenciji za novinare odrzanoj u Kosovskoj Mitrovici kazao da su u tom okrugu otvorena "sva biracka mesta", kao i ona u delovima grada u kojima zive iskljucivo Albanci.

Glasanje u obilickom selu Babin Most zavrseno je pre 18 casova zbog bojazni za bezbednost glasaca buduci da kroz selo prolazi magistralni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << put Kosovska Mitrovica-Pristina. Odluku o zatvaranju birackih mesta u Babinom Mostu doneo je mesni biracki dobor, rekao je novinarima koordinator CeSID-a za kosovskomitrovacki region Zoran Vukadinovic. On je saopstio da je od 369 upisanih biraca u Babinom Dolu na biralista izaslo njih 145, ili nesto vise od 40 odsto upisanih u biracke spiskove. Izbori u Kosovskoj Mitrovici u vecernjim casovima odvijaju se uz svetlost sveca jer je pre dve veceri ostecena trafo-stanica iz koje se napaja severni, srpski dio grada. U severnom delu Kosovske Mitrovice, u Mikro naselju, u subotu su oko 15 casova albanska deca zapalila kucu dr Ratke Vuckovic, koja se iz bezbednosnih razloga preselila u urbani dio grada, prenosi Srna.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.