U JEDNOM SRPSKOM GRADU ZARAŽENO 80 MEDICINARA: Stigla pomoć iz okolnih domova zdravlja

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2020, 20:16

U JEDNOM SRPSKOM GRADU ZARAŽENO 80 MEDICINARA: Stigla pomoć iz okolnih domova zdravlja

Gradski štab na današnjoj sednici proglasio vanrednu situaciju

U zrenjaninskoj bolnici "Đorđe Jovanović" virusom korona zaraženo je oko 80 medicinskih radnika. Kako su potvrdili iz te zdravstvene ustanove našem novinaru, broj obolelih medicinara se menja iz sata u sat, a trenutno je pet obolelih na bolničkom lečenju.

U bolnici se leči ukupno 65 pacijenata, među kojima je i pet medicinskih radnika. Zahvaljujući pomoći u ljudstvu bolnica i dalje funkcioniše.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Ministarstvo zdravlja je poslalo pomoć u vidu lekara i sestara iz okolnih Domova zdravlja srednjobanatskog okruga, tako da nam to omogućava trenutno  funkcionisanje bolnice, uz preraspodelu postojećeg kadra - kažu iz bolnice.

Dalje su naveli da je troje pacijenata na respiratoru, te da su kapaciteti "blizu popunjenosti".

- U proseku imamo uvek spremnih 10-ak mesta za nove prijeme i to postižemo premeštajima u Banju Rusandu i Plućnu bolnicu, kao i otpustima kući - kazali su.

Prethodno je tokom dana proglašena vanredna situacija na teritoriji Grada Zrenjina. Odluka je donesena, kako je objašnjeno, zbog pogoršane epidemiološke situacije u gradu.

- Bolnički kapaciteti se vrlo brzo popunjavaju i sve više se povećava broj zaraženih osoba, a među njima i značajan broj medicinskih radnika. Sada ih je već preko stotinu obolelih. To dovodi ceo naš sistem borbe protiv virusa u problem. Od sutra se u Opštoj bolnici uvodi 80 novih kreveta, koji će malo smanjiti taj pritisak ali, ponavljam, zdravstveni radnici trpe veliki udar i pritisak. Zdravstvo neće moći da izdrži ukoliko se nastavi ovakav trend - upozorio je gradonačelnik Simo Salapura.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.