U JEDNOJ RUCI JE DRŽAO BORBENI NOŽ, DRUGOM POZDRAVLJAO ISIS! Uhapšen tinejdžer radikalni islamista (17), spremao teroristički napad!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Sep.2023, 07:14

U JEDNOJ RUCI JE DRŽAO BORBENI NOŽ, DRUGOM POZDRAVLJAO ISIS! Uhapšen tinejdžer radikalni islamista (17), spremao teroristički napad!

Policija sprečila krvoproliće

Gotovo svi austrijski mediji, uključujući i javni emiter ORF, objavili su da je 17-godišnji Austrijanac turskog porekla uhapšen. Njega su priveli zbog sumnje da je bio član terorističke grupe i planirao teroristički napad u Beču.

Mladićeve aktivnosti dugo je pratila Kancelarija za zaštitu ustava i borbu protiv terorizma. Tako je utvrđeno da je 17-godišnjak u internet čet grupi iznosio konkretne planove >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za teroristički napad u Beču.

Takođe je podelio sliku sebe kako u jednoj ruci drži borbeni nož, dok je druga podignuta u znak pozdrava Islamskoj državi. Navodi se i da je istražiteljima priznao da je planirao napad, računajući na sopstvenu smrt.

Navodno je kao svoje uzore naveo ubice iz Beča, Berlina i Francuske.

Kod mladića, koji sa roditeljima živi u bečkoj stambenoj četvrti Favoriten, jedinice specijalne policije pronašle su šablone logotipa ISIS-a, borbeni nož i razne nosače podataka.

Mediji prenose da je 17-godišnji Bečanin, koji je istražiteljima rekao da je strogi islamski vernik, uhapšen u Beču pre pet dana. Reč je o mladiću koji od rođenja ima austrijsko državljanstvo, prenosi Index.hr.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.