U Izraelu obeležen Dan sećanja na žrtve Holokausta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Apr.2018, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Izraelu obeležen Dan sećanja na žrtve Holokausta

U Izraelu je minutom ćutanja obeležen Dan sećanja na šest miliona Jevreja stradalih u Holokaustu, dok su se širom zemlje oglasile dvominutne sirene i odata počast onima koje su sistematski ubijali nacisti u Nemačkoj i njihovi saveznici tokom Drugog svetskog rata.

Kao i svake godine autobusi i automobili su se zaustavili, a Izraelci su izašli iz svojih vozila da bi se poklonili žrtvama.

Dan sećanja na žrtve Holokausta obeležen je i ceremonijama u školama i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << opštinskim centrima, preneo je AP.

Restorani i kafei u Tel Avivu su zatvoreni, a TV i radio stanice emituju programe na temu Holokausta.

Zvaničnici su položili vence u Jad Vašemu, nacionalnom memorijalnom centru u Jerusalimu.

Trećina Jevreja u svetu ubijena je u Holokaustu, navela je američka novinska agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DAN SEĆANJA NA ŽRTVE HOLOKAUSTA Izraelci zatvorili lokale i zaustavili automobile da se poklone nastradalima

Izvor: Blic, 12.Apr.2018

U Izraelu je minutom ćutanja obeležen Dan sećanja na šest miliona Jevreja stradalih u holokaustu, dok su se širom zemlje oglasile dvominutne sirene i odata počast onima koje su sistematski ubijali nacisti u Nemačkoj i njihovi saveznici tokom Drugog svetskog rata.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.