U Italiji od sutra grin pas - šta to znači?

Izvor: B92, 05.Avg.2021, 18:49

U Italiji od sutra "grin pas" - šta to znači?

Od 6. avgusta u Italiji stupa na snagu zelena propusnica koja je obavezna za sve građane koji imaju više od 12 godina.

Ko želi da jede u restoranima u zatvorenom prostoru, da prisustvuje koncertima, predstavama ili bioskopskim projekcijama – mora da ima obaveznu zelenu propusnicu, prenosi RTS.

U Italiji još danas građani mogu da prisustvuju događajima u zatvorenom prostoru kao i da jedu u restoranima bez zelene propusnice. Od sutra u Italiji stupa na snagu grin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pas ili zelena propusnica, koja je obavezna za sve starije od 12 godina.

Ko želi da jede u restoranu u zatvorenom prostoru, da prisustvuje koncertima, predstavama ili bioskopskim projekcijama, da ide u teretanu ili na bazen, mora da ima obaveznu zelenu propusnicu.

Zelena propusnica ima kôd, može biti u papirnom obliku ili digitalni. Propusnica je dokaz o bar jednoj vakcini primljenoj u poslednjih devet meseci, negativnom kovid testu u poslednjih 48 sati, takođe da je osoba preležala bolest u poslednjih šest meseci.

Kazne su velike: ko uđe na neka od ovih mesta bez propusnice može biti kažnjen sa 400 evra, a vlasnicima restorana i barova u zatvorenom preti zatvorska kazna od jednog do deset dana.

Danas na sednici vlade treba da se donese odluka o obaveznoj propusnici za prevoz i školu: donosi se dekret o putovanju sa zelenom propusnicom – biće obavezna u avionu, vozu kao i u brodskom saobraćaju.

Što se tiče škola, biće obavezna za profesore ali ne i za studente i đake, i trebalo da bi da stupi na snagu 1. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Italiji od sutra na snazi zelena propusnica: Obavezna za sve građane koji imaju više od 12 godina

Izvor: Blic, 05.Avg.2021

U Italiji od sutra stupa na snagu zelena propusnica koja je obavezna za sve građane koji imaju više od 12 godina.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.