U Iraku proglašen KALIFAT: Grupa terorista se odmetnula od IS, proglasili Tel Afar za prestonicu

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2017, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Iraku proglašen KALIFAT: Grupa terorista se odmetnula od IS, proglasili Tel Afar za prestonicu

Grad se nalazi u rukama Arapa i stranaca

Militanti iz terorističke organizacije Islamska država objavili su irački grad Tel Afar u provinciji Niniva nezavisnom državom, odvojenom od takozvanog kalifata, saopštila je iračka televizija "Sumarija", pozivajući se na lokalni izvor u Ninivi.

Vođe terorista u Tel Afaru "zapretile su surovim kaznama onima koji se ne odazovu na njihove pozive", navodi televizija reči neimenovanog izvora.

#IS Leaders Announce >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << #TelAfar an Independent State From Caliphate - #BasNewshttps://t.co/PKijFlHnas pic.twitter.com/1hk2BedZlu

— BasNews English (@EnglishBasNews) July 12, 2017

Izvor je dodao da je sada Tel Afar nalazi u rukama Arapa i stranaca, dok lokalne vođe ne igraju nikakvu ulogu, jer su ostali bez snage nakon serije javnih pogubljenja prošle nedelje.

Militanti Islamske  države su u junu 2014. godine zauzeli Tel Afar, koji se nalazi 50 kilometara zapadno od Mosula. Operaciju za oslobađanje grada vodila je iračka vojska, zajedno sa odredima šiitske samoodbrane.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.