U Irak izručen praunuk Sadama Huseina optužen za veze sa džihadistima

Izvor: Beta, 12.Nov.2022, 19:57

U Irak izručen praunuk Sadama Huseina optužen za veze sa džihadistima

Iračanin, kojeg je Bagdad predstavio kao praunuka Sadama Huseina, izručen je iz Libana u Irak, gde je optužen da je učestvovao u masakru koji su 2014. godine počinili džihadisti Islamske države, saopštili su danas izvori bliski iračkim vlastima.Abdalah Sabaui je "sin nećaka" bivšeg lidera Iraka Sadama Huseina, naveli su isti izvori i dodali je u petak bilo izručenje tog Iračanina."Optužen je da je bio član Islamske države i da je učestvovao u masakru 2014. godine kada su džihadisti pogubili nekoliko stotina vojnika", dodali su ti izvori.Prema libanskim pravosudnim izvorima, Sabaui, rodjen 1994. godine, uhapšen je 11. juna 2022. godine.Medjunarodna kriminalistička policija (Interpol) izdala je za njim poternicu jer je optužen da je učestvovao u masakru u Iraku. Posle hapšenja u Libanu, iračke vlasti su zatražile njegovo izručenje.Irački pravosudni organi su već osudili na smrt nekoliko desetina ljudi zbog učešća u tom masakru.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

U Irak izručen praunuk Sadama Huseina optužen za veze sa džihadistima

Izvor: Danas, 12.Nov.2022

Iračanin, kojeg je Bagdad predstavio kao praunuka Sadama Huseina, izručen je iz Libana u Irak, gde je optužen da je učestvovao u masakru koji su 2014. godine počinili džihadisti Islamske države, saopštili su danas izvori bliski iračkim vlastima.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.