U Indiji majmuni oteli uzorke krvi zaraženih korona virusom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2020, 14:29

U Indiji majmuni oteli uzorke krvi zaraženih korona virusom

U jednom univerzitetskom kompleksu u Indiji, grupa majmuna napala je jednog laboratorijskog tehničara i od njega otela uzorke krvi pacijenata koji su bili pozitivni na testiranju na korona virus.

Kako navodi Rojters, do napada je došlo ove sedmice, dok se tehničar kretao kompleksom državnog medicinskog fakulteta u gradu Mirut u indijskoj državi Utar Pradeš.

"Majmuni su zgrabili uzorke krvi četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pacijenta obolela od COVID-19 koji su na lečenju, a zatim pobegli", kaže jedan od zvaničnika fakulteta, dodajući da su od pacijenata ponovo morali da budu uzeti uzorci krvi.

Nije poznato da li su majmuni prosuli uzorke krvi, a ljudi koji žive u blizini kompleksa - u kojem ima dosta zelenila, pogodnog staništa za te životinje - strahuju da bi zaraza mogla biti preneta u stambene četvrti ako uzorci dospeju u njih.

Međutim, kako je rekao zvaničnik fakulteta, za sada ne postoje dokazi da, u slučaju kontakta sa krvlju inficiranih, i majmuni mogli postati zaraženi i tako dalje prenositi zarazu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Majmuni oteli uzorke krvi zaraženih virusom korona

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Maj.2020

NJU DELHI - U jednom univerzitetskom kompleksu u Indiji, grupa majmuna napala je jednog laboratorijskog tehničara i od njega otela uzorke krvi pacijenata koji su bili pozitivni na testiranju na virus korona.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.