U Indiji 11 mrtvih od trovanja hranom

Izvor: Beta, 15.Dec.2018, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Indiji 11 mrtvih od trovanja hranom

Najmanje 11 osoba preminulo je na jugu Indije nakon konzumiranja pirinča koji je verovatno bio otrovan, saopštile su danas lokalne vlasti i dodale da je 29 osoba u teškom stanju."Ukupno 11 osoba je umrlo, više od 90 je prebačeno u bolnice od kojih je 29 u teškom stanju", naveli su bolnički izvori i dodali da je pirinač koji su jeli verovatno bio pomešan s nekom otrovnom supstancom navodeći da su u toku analize uzoraka hrane.Trovanje se dogodilo za vreme verske ceremonije u jednom hiduističkom hramu u indijskoj saveznoj državi Kamataki.Pacijenti imaju teškoće u disanju kao i klasične simptome trovanja.Očevici su naveli da je hrana imala čudan miris ali su je vernici ipak jeli.Lokalne vlasti su saopštile da će porodicama žrtava trovanja biti upućeno oko 500.000 rupija (oko 7.000 dolara) finansijske pomoći.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

U Indiji 11 mrtvih od trovanja hranom

Izvor: B92, 15.Dec.2018

Nju Delhi -- Najmanje 11 osoba preminulo je na jugu Indije nakon konzumiranja pirinča koji je verovatno bio otrovan, saopštile su lokalne vlasti...Dodaje se da je 29 osoba u teškom stanju..."Ukupno 11 osoba je umrlo, više od 90 je prebačeno u bolnice od kojih je 29 u teškom stanju", naveli su bolnički...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.