U IRSKOJ SE NORMALIZUJE STANJE: Ukinute restriktivne mere!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2020, 16:43

U IRSKOJ SE NORMALIZUJE STANJE: Ukinute restriktivne mere!

Zvaničnici upozoravaju da bi epidemijski talas mogao brzo da se vrati ukoliko se građani ne budu pridržavali preventivnih mera i ne izbegavaju veća okupljanja.

Irska je uspešno prebrodila dvonedeljno "zaključavanje", restriktivne mere su uglavnom ukinute pa se život užurbano normalizuje, uz neprekidne apele države da se individualno poštuju zaštitne i preventivne mere.

Ponovo su otvoreni saloni lepote, teretane i vežbaonice, robne kuće i druge trgovine, a >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << potrošači željni kupovine po povoljnijim cenama od ranog jutra čekaju u redovima da uđu u prodavnice.

Na otvaranje restorana, kafića i pabova, Irci će morati da sačekaju do subote, ali ne uzalud jer prema zvaničnim podacima ministarstva zdravstva Irske, stopa zaražavanja smanjena je na prosečnih 89,2 slučaja na 100 hiljada stanovnika i među najnižim je u Evropi.

Istovremeno, zvaničnici upozoravaju da bi epidemijski talas mogao brzo da se vrati ukoliko se građani ne budu pridržavali preventivnih mera i ne izbegavaju veća okupljanja.

- Samo zbog toga što možete da radite ono što vam je po volji, ne znači i da bi to i trebalo da radite - upozorio je Ronan Glin, zamenik načelnika državnog medicinskog štaba.

Sa svih zvaničnih instanci je poslata preporuka da se otkažu sve kancelarijske proslave, a restoranima je naloženo da ne primaju rezervacije za poslovne skupove i ručkove.

Iako nisu svi zadovoljni merama koje je preduzimala vlada, zvaničnici su upozorili da će ponovo uvesti oštre mere ukoliko se epidemijski talas bude vratio.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.