U IME NARODA SAD: Blinken se pridružio čestitkama građanima Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2024, 18:25

U IME NARODA SAD: Blinken se pridružio čestitkama građanima Srbije

Stižu pošiljke sa svih strana sveta.

Američki državni sekretar Entoni Blinken čestitao je danas, u ime naroda SAD, građanima Srbije Dan državnosti, saopštio je Stejt department.

-Sjedinjene Američke Države cene naše strateško partnerstvo sa Srbijom. Radujemo se jačanju naših bilateralnih veza i negovanju stabilnije, sigurnije i prosperitetnije budućnosti srpskog i američkog naroda - istaknuto je u čestitki.

Blinken je naveo da su SAD posvećene >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << podršci cilju Srbije vezanom za članstvo u Evropskoj uniji i da se raduju saradnji sa novom vladom Srbije i svojim evropskim partnerima kako bi pomogli Srbiji u ispunjavanju kriterijuma za pristupanje u EU.

- Sjedinjene Američke Države ohrabruju Srbiju da sprovede svoje obaveze i nastavi dalje kroz dijalog posredstvom EU kako bi se postigao sveobuhvatni sporazum o normalizaciji sa Kosovom - istakao je Blinken.

On je poručio da se SAD raduju daljoj ekonomskoj, energetskoj, bezbednosnoj i odbrambenoj saradnji sa Srbijom.

- Duboko cenimo vašu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine dok nastavlja da se odupire agresorskom ratu Rusije - naveo je takođe Blinken.

On je naveo da su učešće Srbije u mirovnim misijama UN i EU i raspoređivanje njenih snaga zajedno sa američkim snagama u misiji multinacionalnih snaga i posmatrača na Sinaju primeri neprocenjive uloge koju Srbija ima u jačanju mira i bezbednosti na regionalnom i globalnom nivou.

- Na kraju, iskreno čestitam na uspešnoj kandidaturi Srbije da bude domaćin EKSPO 27 u Beogradu i želim vam uspeh u pripremama za ovaj izuzetan događaj - istakao je Blinken, poželevši građanima Srbije miran i prosperitetan dan i godinu pred njima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.