U Hrvatsku stigli turisti iz Vuhana, prošli proveru zdravstvenog stanja

Izvor: B92, 26.Jan.2020, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Hrvatsku stigli turisti iz Vuhana, prošli proveru zdravstvenog stanja

U Hrvatsku je stigao autobus s kineskim turistima iz grada Vuhan, epicentra epidemije virusa korona, saznaje zagrebački portal Index.hr.

Prema informacijama portala, turisti su juče doputovali avionom u Milano, a odatle autobusom stigli u Hrvatsku.

Oni su na milanskom aerodromu prošli proveru zdravstvenog stanja i niko nije imao simptome bolesti.

Oni su zaustavljeni na graničnom prelazu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bregana, gde su dobili instrukcije šta moraju da urade ako primete simptome.

Kako saznaje Index.hr, vozač autobusa dobio je broj epidemiologa kome mora da se javi ako primeti da neko od putnika ima simptome virusa.

S događajem je upoznat i Hrvatski zavod za javno zdravlje koji je ranije objavio uputstva i za putnike koji idu u Kinu i za povratnike ili turiste iz Kine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Autobus pun kineskih turista stigao u Hrvatsku iz epicentra epidemije

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jan.2020

U Hrvatsku je stigao autobus s kineskim turistima iz grada Vuhan, epicentra epidemije koronavirusa, saznaje zagrebački portal Indeks.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.