Izvor: Southeast European Times, 08.Apr.2010, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Hrvatskoj uhapšen bloger

08/04/2010

ZAGREB, Hrvatska -- Policija je u sredu (7. aprila) uhapsila istaknutog eksperta za komunikacije, jer je na Internet procureo registar ratnih veterana. Marko Rakar je odveden u policijsku stanicu na saslušanje, a njegov stan je pretresen. Rakar je pušten pre ponoći. Policija je pokrenula istragu nakon što su se delovi poverljive liste koja sadrži imena ljudi koji su bili u ratu 1991-1995 pojavili na jednoj internet strani u utorak.

Rakar, poznati bloger, izabran je za savetnika predsednika Ive Josipovića, ali je njegovo postavljenje propalo zbog poreskih problema. (HRT, Nova TV, Jutarnji list, Večernji list, Indeks - 07/04/10)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.