U Hrvatskoj se pitaju: Može li se i nama dogoditi?

Izvor: B92, 04.Maj.2023, 12:03

U Hrvatskoj se pitaju: Može li se i nama dogoditi?

Zagreb -- Bivši šef hrvatske tajne službe (SOA) Ante Letica izjavio je da se stalno govori da je Hrvatska sigurna zemlja, što je, kaže, tačno ali da se mora biti oprezan.

On upozorava da se ne sme zanemariti ono što se može dogoditi i da je zato preventiva najjače oružje.

Letica je to rekao komentarišući bezbednost u školama u Hrvatskoj nakon neviđenog tragičnog događaja koji se juče dogodio u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, kada je osam učenika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ubijeno i domar, dok je njih šest i nastavnica ranjeno.

"Ljudi se ne osećaju sigurno. Treba hladne glave videti u čemu su problemi, gde su, na koji način, s merom, postupati i šta preduzeti da se zaštite naši građani. Ova događanja po Splitu, Zagrebu, to ne ukazuje da smo mi baš tako sigurni i da imamo velikih problema. Ne smemo zabijati glavu u pesak i ponavljati da smo sigurni, a ne raditi ništa. U ovim situacijama, preventiva je najjače oružje", kaže Letica.

Prema njegovim rečima, kasno je o tome govoriti kada se već nešto dogodi. "Šta se sve događalo u kući (deteta koje je izvršilo masakr u Beogradu), kako su odgajali to dete, šta se događalo u streljanama... Dovodite dete od 12 godina i hvalite ga kako je dobar strelac Pa to neko mora da prijavi", kazao je, između ostalog, Letica za zagrebačku N1 TV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.