U Hrvatskoj duva NAJJAČA BURA U 21. VEKU, UDARI 176 km na sat!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2019, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Hrvatskoj duva NAJJAČA BURA U 21. VEKU, UDARI 176 km na sat!

U delovima Dalmacije duva najjača bura ikada izmerena, a jutros oko 4.00 u Splitu je izmeren udar bure od čak 176 kilometara na sat, što je najveća poznata brzina vetra izmerena u tom gradu.

U pojedinim delovima grada granje i drveće pada na puteve, par stabala je u Trogiru pao na automobile, a jak vetar oborio je saobraćajne znake, prenosi "Dalmacija danas".

Mnogo je oštećenih vozila, prozora na objektima. Srećom niko nije povređen.

U Splitu je izmerena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << temperatura od -1 stepena, dok je, kako se navodi, subjektivni osećaj -11 stepeni, prenosi sajt i dodaje da je na Dinari izmereno -17.

#cavtat#croatia#bura#valovi#🇭🇷

A post shared by ValentinaDragicevic photo (@dragicevicvalentina_photo) on Feb 22, 2019 at 11:19am PST

Zbog jake bure, u prekidu su trajektne i katamaranske linije ka ostrvima, a zabeleženo je i par potopljenih jahti u Trogiru.

Takođe, tunel Sveti Rok i most Franjo Tuđman kod Dubrovnika zatvoreni su za saobraćaj.

Location: #Croatia, island #Pag, near popular #party destination #Zrce #beach and city of #Novalja, at the #paskimost (bridge) during the #hurricane force #bura #wind, which was at that moment blowing around 170km/h, and #bridge was closed for all traffic. During closeups you can notice how wind is deforming the faces. At the end of the #video you can notice a layer of #salt on the lens is getting thicker and thicker.  #islandpag #otokpag #hrvatska #kroatien #croazia #croatiafulloflife #croatiabooking #bookingcroatia

A post shared by @ croatiabookingorg on Feb 22, 2019 at 7:21am PST

Za teretna vozila zatvoren put Solin - Klis, prenosi Dalmatinski portal. Za teretna vozila zatvorena je i Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Senja, kao i Paški most.

Zatvoren je i autoput Rijeka - Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice i državni put Maslenica - Zaton Obrovački.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nezapamćena bura u Dalmaciji FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 23.Feb.2019

Split -- U delovima Dalmacije duva najjača bura ikada izmerena, a jutros oko 4.00 u Splitu je izmeren udar bure od čak 176 kilometara na sat. Nevreme u ostatku regiona...Bura u Dalmaciji je najveća poznata brzina vetra izmerena u tom gradu. I u ostatku regiona nevreme...U pojedinim delovima Splita...

Nastavak na B92...

UDARI BURE U SPLITU I DO 176 KM NA SAT! Ne pamete da je vetar ikada jače duvao, padala stabla, JAHTE POTOPOLJENE (VIDEO)

Izvor: Blic, 23.Feb.2019

U delovima Dalmacije duva najjača bura ikada izmerena, a jutros oko 4 sata u Splitu je izmeren udar bure od čak 176 kilometara na sat, što je najveća poznata brzina vetra izmerena u tom gradu.

Nastavak na Blic...

Orkanska bura u Dalmaciji, požari u Splitu i Makarskoj

Izvor: RTS, 23.Feb.2019

U delovima Dalmacije duva veoma jaka bura. U Pomorskom hidrometeorološkom centru Split potvrdili su da je noćas i jutros najjača bura duvala u Makarskoj, čak 191 kilometar na sat, a u Splitu je dostigla 176 kilometara na sat i najjača je u poslednjih deset godina. U priobalju je izbilo i...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.