U Francuskoj usvojen kontroverzni antiteroristički zakon

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2017, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Francuskoj usvojen kontroverzni antiteroristički zakon

Francuski parlament usvojio je danas kontroverzni antiteroristički zakon koji nadležnima daje mogućnost da pretražuje privatne kuće, zatvara verske objekte i ograničava slobodu kretanja.

Zakon, koji će zameniti vanredno stanje koje je na snazi od decembra 2015. godine, usvojio je francuski Senat, uprkos upozorenjima javnosti da će to ugroziti građanske slobode, prenosi AFP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Francuskoj usvojen kontroverzni antiteroristički zakon

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Okt.2017

PARIZ - Francuski parlament usvojio je kontroverzni antiteroristički zakon kojim se znatno proširuju ovlaštenja vlasti u borbi protiv terorizma, prenijeli su francuski mediji...Lokalni mediji navode da novi zakon omogućuje da neke od mjera tokom vanrednog stanja u Francuskoj, koje prestaje 1. novembra,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.