U Floridi pao američki helikopter sa 11 vojnika, verovatno nema preživelih

Izvor: Blic, 12.Mar.2015, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Floridi pao američki helikopter sa 11 vojnika, verovatno nema preživelih

Nakon što se helikopter američke vojske srušio danas u blizini vojne baze Eglin, u saveznoj državi Floridi, pretpostavlja se da su poginuli svi u letelici - sedam marinaca i četvorica članova posade, javio je AFP.

Oblast u kojoj se srušio helikopter bila je pod velikom maglom, pa za sada nije jasno da li su vremenski uslovi doprineli nesreći.

Predstavnici američke vojske rekli su da su spasilačke ekipe locirale ostatke helikoptera i da je potraga u toku. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Portparol baze Eglin Endi Burland je izjavio da je helikopter pao tokom noćne obuke i da je vojska prijavila da je nestao oko 20:30 po lokalnom vremenu (u utorak), da bi rano jutros spasioci našli ostatke letelice na mestu pada.

Helikopter se srušio tokom redovne obuke na zabačenoj plaži između gradova Pensakola i Destin. Ta plaža je u vlasništvu američke vojske i koristi je za obuku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.