Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Okt.2015, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Evropi se očekuje 1,4 miliona izbjeglica

Agencija UN za izbjeglice očekuje dolazak u Evropu preko Mediterana 1,4 miliona izbjeglica ove i naredne godine, što je značajno povećanje u odnosu na prvobitne procjene od 850.000.

"UNHCR priprema planove za dolazak oko 700.000 ljudi koji u Evropi traže bezbjednost i međunarodnu zaštitu 2015. godine", navodi se u revidirinom dokumentu, koji je Rojters dobio na uvid.

U dokumentu se navodi da je moguć i veći broj dolazaka 2016. godine, ali se planiranje zasniva na sličnim podacima iz 2015. godine.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UN: U Evropu će doći 1,4 miliona izbeglica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2015

U Evropu, preko Sredozemnog mora, ove i naredne godine će doći 1,4 miliona izbeglica, očekivanja su Agencije Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR)...To je znatno veći broj od ranije procenjenih 850.000 izbeglica, preneo je Rojters čiji je novinar imao u uvid u dokument..."UNHCR svoje planove bazira...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Hamburg: Četvoro povređenih u tuči migranata

Izvor: Blic, 01.Okt.2015

Četiri osobe su povređene u masovnoj tuči koja je izbila između migranata u prihvatnom centru u Hamburgu, saopštila je danas nemačka policija...U tuči je učestvovalo oko 200 Sirijaca i Avganistanaca u centru u kojem je trenutno smešteno 800 ljudi, preneo je AFP...Istovremeno, UN su upozorile...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.