U Evropi opet ledeno doba (FOTO+VIDEO)

Izvor: S media, 06.Feb.2012, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Evropi opet ledeno doba (FOTO+VIDEO)

Sibirske temperature i dalje otežavaju život u čitavoj Evropi. Gotovo da ne postoji zemlja koja se može pohvaliti temperaturom u plusu.

U Austriji je tokom noći u 67 mesta izmerena temperatura niža od 20 stepeni u minusu. Najhladnije mesto u Austriji bio je Tanhajm u pokrajini Tirol gde je izmereno skoro minus 29 stepeni.

I tokom dana temperature širom zemlje su izuzetno niske, tako da je jutros "najtoplije" mesto bilo Fronlajten u pokrajini Štajerskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sa minus devet stepeni.

Pogledajte kako u Sjenici čiste sneg (VIDEO)

Proglašena vanredna situacija u Srbiji (VIDEO)

Kako preživeti ledene dane?

Prema najavama meteorologa, u Austriji će i narednih dana biti hladno, a očekuje se i dalji pad temperature.

Niske temperature okovale su i druge delove centralne Evrope.

U Švajcarskoj vlada sibirska hladnoća sa temperaturama i ispod minus 30 stepeni. U jednom mestu u Alpima izmereno je čak minus 45 stepeni.

Slično je i u Češkoj gde je opština Kvilda, koja se graniči sa Nemačkom, najhladnija sa izmerenih minus 39,4 stepeni.

U Pragu temperatura je tokom noći pala na minus 19,2 stepeni. Ekstremno niske temperature u ovoj zemlji odnele su proteklog vikenda tri života i izazvale probleme u železničkom saobraćaju.

Do sada je u Evropi od posledica smrzavanja preminulo 330 ljudi. Većina žrtava su, kao i u drugim zemljama, beskućnici, a poljske vlasti su, s obzirom da su nastradali uglavnom bili u alkoholisanom stanju, odlučile da ukinu zabranu za ulazak pijanih ljudi u skloništa.

U fotogaleriji koju vam donosimo možete da vidite kako izgledaju evropski, srpski i regionalni gradovi pod snegom.

(Agencije)

Foto: AP, Beta, Xinhua

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.