Izvor: B92, 30.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U EKSPLOZIJI UNISTENA POLICIJSKA KUCICA

Presevo -- U selu Rajinci u opstini Presevo, u noci izmedju cetvrtka i petka, u ekspoziji je potpuno unistena policijska kucica. Kako je saopsteno, niko od pripadnika snaga bezbednosti nije povredjen, javlja dopisnik Radija B92 Radoman Iric. Snazna eksplozivna naprava podmetnuta je ispod policijske kucice u cisto albanskom selu Rajince, desetak kilometara severno od Preseva. Kucica je potpuno unistena, a pripadnike multietnicke policije spasila je cinjenica sto su u tom trenutku bili daleko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od objekta. Istrazni sudija Okruznog suda u Vranju Dragan Tomic, koji je u petak ujutro izvrsio uvidjaj, kaze da su delovi kucice od eksplozije razbacani u krugu od oko 70 metara. "Ova cinjenica ukazuje da se radilo o jacoj eksploziji", kaze Tomic. Ovaj napad ponovo je uznemirio zitelje ovoga kraja, a general-major Goran Radosavljevic, komandant Zandarmerije, konstatuje da je ovo klasican teroristicki cin.

"Ovo je jos jedan atak na sporazum, na dogovor koji je postignut uz posredovanje medjunarodne zajednice, da Albanci imaju svoje predstavnike i jos jedan pritisak na Albance koji treba da krenu na obuku u novoj grupi za osposobljavanje pripadnika multietnicke policije", kaze Radosavljevic.

Od 21. maja 2001, kada je potpisan ugovor o miru na jugu Srbije, registrovano je 66 napada i oruzanih provokacija u i oko Zone kopnene bezbednosti, na pripadnike Vojske i policije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.