Izvor: Southeast European Times, 10.Jul.2009, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Dubrovniku u toku regionalni samit

10/07/2009

ZAGREB, Hrvatska -- Regionalni samit o energetici, investicijama i ekonomskom razvoju počeo je u četvrtak (9. jula) u primorskom gradu Dubrovniku. Šefovi vlada, ministri inostranih poslova i diplomate iz regiona, kao i izvaničnici iz Sjedinjenih Država i EU, učestvuju na dvodnevnom forumu. Hrvatska vlada će dati sve od sebe da ispuni kriterijume za pridruživanje EU, rekla je nova premijerka Jadranka Kosor na svečanom otvaranju, dodajući da Zagreb očekuje da Evropa >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << ukine veštačke prepreke na tom putu. Razgovori na samitu fokusirani su na dalje proširenje EU i NATO-a vezano za zemlje zapadnog Balkana, saradnju u energetskom sektoru i nove ekonomske projekte.

Srpski ministar inostranih poslova Vuk Jeremić odbio je da učestvuje, optužujući hrvatske vlasti za nepoštovanje dogovora o rasporedu. On je trebalo da govori prvog dana samita, ali je na kraju njegovo obraćanje planirano za drugi dan, kao i za članove kosovske delegacije. (Vjesnik, HINA, HRT, B92, AFP - 09/07/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.