Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Dec.2015, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Doboju uhapšen Slobodan Karagić osumnjičen za ratne zločine

U Doboju uhapšen Slobodan Karagić- Karaga osumnjičen je za ubistva i zatvaranja civila, silovanja maloljetnica i rušenje džamije 1992.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su na području Doboja uhapsili Slobodana Karagića - Karagu (63) zbog sumnje da je kao vođa jedinice Crvene beretke, koja je djelovala u okviru Centra službi bezbjednosti Doboj, tokom 1992. godine počinio krivično djelo zločina protiv čovječnosti te ratni zločin protiv civilnog stanovništva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << />
"Osumnjičeni se tereti da je kao vođa jedinice Crvene beretke učestvovao u napadu i okupaciji grada Doboja, kada su pripadnici navedene jedinice, vršili hapšenja civila bošnjačke i hrvatske nacionalnosti, koji su po naređenju osumnjičenog zatvarani u logor koji se nalazio u vojnim hangarima u blizini poduzeća 'Bosanka', u naselju Usora u Doboju", navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Također se navodi i da je osumnjičen za ubistvo najmanje 12 žrtava bošnjačke nacionalnosti koje su u maju 1992. godine izvedene iz zatvora "Spreča" u Doboju i odvedene u nepoznatom pravcu, otkada im se gubi svaki trag.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.