U Danskoj 20 uhapšenih zbog planiranja terorističkih napada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2019, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Danskoj 20 uhapšenih zbog planiranja terorističkih napada

Danska policija saopštila je danas da je uhapsila 20 osoba nakon racije na nekoliko lokacija širom zemlje, a zbog sumnje da su se spremali da izvedu islamistički teroristički napad.

Kako je rečeno, uhapšeni su pokušali da nabave eksplozivne naprave i vatreno oružje, prenosi Rojters.

Hapšenja su obavljena na osnovu informacija danske obaveštajne službe.

Broj uhapšenih nije preciziran, a oni će biti saslušani u četvrtak pod optužbom da su planirali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << teroristički napad.

"Bitno je da podvučemo da smo uhapsili sve koje smo tražili. Situacija je sada pod kontrolom", rekao je šef policije Jorgen Bergen.

Poslednji teroristički napad dogodio se u danskoj 2015. godine, kada su dve osobe ubijene , a šest policajaca povređeno ispred Kulturnog centra u kome se u tom trenutku održavala tribina o slobodi govora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Antiteroristička akcija u Danskoj, više hapšenja

Izvor: B92, 11.Dec.2019

Policija u Danskoj sprovela je "sveobuhvatnu i koordinisanu policijsku akciju" širom zemlje zasnovanu na sumnjama da se pripremaju teroristički napadi...Kako se navodi, napadi su sa militantnim, islamističkim motivom, a procenjuje se da je uhapšeno 20 osoba nakon racije na nekoliko lokacija širom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.