U DUHU ČELIČNOG PRIJATELJSTVA: Đurić i Čen Bo istakli značaj jakih međusobnih odnosa Srbije i Kine

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Sep.2020, 22:46

U DUHU ČELIČNOG PRIJATELJSTVA: Đurić i Čen Bo istakli značaj jakih međusobnih odnosa Srbije i Kine

Đurić je izrazio uverenje da će bliski odnosi predsednika Vučića i Si Đinpinga nastaviti da budu važan zamajac unapređenja srpsko-kineskih odnosa

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo, koju je informisao o toku dijaloga Beograda i Prištine.

Ðurić je izrazio uverenje da će Kina, u duhu čeličnog i bezbroj puta potvrđenog prijateljstva dve države i naroda, nastaviti da pruža aktivnu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << međunarodnu podršku Srbiji, saopšteno je iz Kancelarije za KiM Vlade Srbije.

Srbija će i nadalje dosledno poštovati politiku jedne Kine i njen spoljnopolitički kurs usmeren ka stvaranju zajednice za budućnost čovečanstva, rekao je Đurić i dodao da nema tih pritisaka pod kojima će Srbija odustati od podrške svojim dokazanim prijateljima. .

Srbija je, prema Đurićevim rečima, počastvovana činjenicom da je Kina tretira kao pouzdanog prijatelja, za šta zahvalnost duguje i ambasadorki Čen Bo, koja je u teškim trenucima za Srbiju ličnim primerom pokazala šta znači istinsko prijateljstvo pružanjem najnesebičnijeg doprinosa jačanju kapaciteta Srbije za borbu sa epidemijom korona virus.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.